fbpx

WAT KUN JE DOEN MET EEN DIPLOMA COMMUNICATIE?

Wat kun je doen met een diploma communicatie? Dat is één van de meest gestelde vragen onder de studiekiezers. Volkomen terecht, vinden wij. Vacatures vermelden immers zelden ‘communicatiemanagement’ of ‘communicatie’ as such. Maar wel content creatoreventmanageraccountmanagercommunity managerpersmedewerkerPR-specialistwoordvoerderdigital marketeer … enzovoort. Allemaal functies die je met je diploma Communicatiemanagement perfect kunt opnemen. Om goed op de vraag te antwoorden, gingen we te rade bij Kiara & Jules, Lexi & Lisa-Marie, Anaïs & Tine en Matisse, Bo & Sophie. Allemaal afgestudeerd in onze Class of 2021. 

PR- en eventmanager Kiara Ramboer

Wat kun je doen met een diploma communicatie? Kiara vertelt.

Kiara verloor tijdens haar stage haar hart bij Think Pink, de organisatie die de strijd aangaat tegen borstkanker. Ze voelde zich zo thuis op deze stageplek dat een vakantiejob een logisch vervolg zou worden. Ze nam er een enorme waaier aan opdrachten op. Van copywriting, visuals maken, social media opvolgen, PR, onderzoek verrichten in functie van aankomende projecten, events organiseren (zoals de March & Race for the cure oa) tot ondersteuning bieden bij lopende campagnes (bvb de lintjescampagne in oktober – had jij er al eentje by the way?). Ze apprecieert de vrijheid die ze krijgt en de vele kansen om zich verder te ontwikkelen.

In de toekomst ziet ze zichzelf in de rol van woordvoerder of crisiscommunicator, waartoe ze zich goed opgeleid voelt. De lessen mediarelaties hebben daar alles mee te maken. Maar ook de kennis van grafische programma’s ziet ze als een meerwaarde bij sollicitaties op de arbeidsmarkt. 

PR-fenomeen Jules Fremaut

Jules belandde bij Bepublic Group – een gerenommeerd PR-agency – dankzij een succesvolle eindstage en (naar zijn bescheiden mening) de nodige portie geluk. ‘Heel kort en vaag omschreven bestaat mijn job als pr-consultant (met focus op mediarelaties) eruit om verhalen van bedrijven, organisaties in de media te krijgen’. Het stond haast in de sterren geschreven: ‘Toen in de lagere school al snel duidelijk werd dat ik geen wiskundige god was en de taalvakken meer mijn ding bleken, begon het toch wel al te spelen om iets te gaan doen met taal en communicatie. Met dat in het achterhoofd volgde ik in het middelbaar de optie talen. Het pad naar de richting communicatiemanagement en mijn huidige job als PR-consultant was zo meteen geëffend’.

Wat kun je doen met een diploma communicatie? Jules vertelt.

Uit de opleiding herinnert Jules zich in de eerste plaats de verplichte actuatesten uit het eerste jaar. ‘Die testen waren toen “a pain in the ass” maar hebben me wel kritisch leren kijken naar de actualiteit’. Die kritische blik leverde hem zijn stageplek bij Bepublic Group op, maar helpen hem eveneens bij het schrijven van communicatieplannen en persberichten. ‘Als je op een dag “jouw werk” in de krant ziet staan, geeft dat een enorme boost’ – aldus Jules Fremaut.

👉  Wil jij net zoals Jules verhalen van klanten in de media brengen? Of ben je eerder dat organisatorisch talent met liefde voor events zoals Kiara? Altijd welkom voor een vrijblijvende babbel op de campus, via e-mail, op de SIDin beurs, onze Howest-infodagen of tijdens de week van het proefstuderen. Lees ook het verhaal van Tine en Anaïs, Matisse, Bo en Sophie en dat van Lexi en Lisa-Marie.

About Author

Joanna Desmet

Lector Marketingcommunicatie en coördinator Onderzoek & Dienstverlening in de bacheloropleiding Communicatiemanagement aan Howest in Kortrijk