fbpx

WAT KUN JE DOEN MET EEN DIPLOMA COMMUNICATIE?

Wat kun je doen met een diploma Communicatie? Dat is één van de meest gestelde vragen onder de studiekiezers. Volkomen terecht, vinden wij. Vacatures vermelden immers zelden ‘communicatiemanagement’ of ‘communicatie’ as such. Maar wel content creatoreventmanageraccountmanagercommunity managerpersmedewerkerPR-specialistwoordvoerderdigital marketeer… enzovoort. Allemaal functies die je met je diploma Communicatiemanagement perfect kunt opnemen. Om goed op de vraag te antwoorden, gingen we te rade bij Kiara & Jules, Lexi & Lisa-Marie, Anaïs & Tine en Matisse, Bo & Sophie. Allemaal afgestudeerd in onze Class of 2021. 

PR- en Communicatieverantwoordelijke Anaïs Dewit

‘Als kind wou ik eigenlijk van alles worden, het veranderde met de minuut. Van paleontoloog tot dokter (Grey’s Anatomy doet het er zo cool uitzien maar ik val flauw van bloed) tot militair (ik wou een badass zijn). Maar wanneer ik ontdekte dat je kunt studeren om videogames te maken was ik helemaal in de wolken.’

En toch draaide het anders uit voor Anaïs. Na een jaartje game development kwam ze in de opleiding Communicatie terecht. Games zouden haar passie blijven. Toen ze een stageplek ging zoeken, greep ze haar kans.

Wat kun je doen met een diploma communicatie? Anaïs vertelt.

Ze solliciteerde bij Avalanche Studios Group in Zweden en daar zit ze tot op vandaag nog steeds. Haar focus ligt bij social media. Maar ook stukken schrijven voor de newsletter en events organiseren behoort tot haar opdracht. Haar opleiding was een flinke voorbereiding op wat komen zou. ‘De opleiding maakt je warm om te blijven leren en je open op te stellen voor trends binnen de communicatie. Dat is belangrijk in de job. Het vak verandert continu. Wat vandaag relevant lijkt, is morgen alweer outdated.

Tine Handsaeme: allrounder met focus op grafisch ontwerp

Tine bleef plakken op haar stage bij House of Talents, een HR-groep in Kortrijk. Ze doet er veel grafische ontwerp, van het opmaken van flyers tot affiches, maakt content voor de social media, bedenkt campagnes en regelt van alles met leveranciers (drukkers oa). Tine vindt de variatie (eigen aan een communicatiejob, nvdr) ronduit za-lig.

Wat kun je doen met een diploma communicatie? Tine vertelt.

Ze wordt beschouwd als een volwaardig medewerker. Dat dat zo snel kon, vindt ze super, vertelt ze ons. Op dit ogenblik mist ze het gezellige kantoor en de sfeer heel erg (hamburgers bij Paul’s Boutique op donderdag).

‘Wanneer ik begin met werken met de Adobe programma’s (software voor grafisch ontwerp, nvdr), dan kan ik bijna niet stoppen. Het lijkt wel een verslaving. Mijn creativiteit neemt de vrije loop! Op de werkvloer is het beslist een extraatje als je met deze programma’s kunt werken’.  De opleiding Communicatiemanagement sprak haar aan omwille van het feit dat er veel creativiteit bij komt kijken, het programma erg gevarieerd is en dat je zelf een deel van je opleiding samenstelt door voor bepaalde ateliers te kiezen.

👉 Wil jij zoals Tine jouw creativiteit botvieren in flyers, affiches of online? Of zijn social media helemaal jouw dada, zoals voor Anaïs? Altijd welkom voor een vrijblijvende babbel op de campus, via e-mail, op de SIDin beurs, onze Howest-infodagen of tijdens de week van het proefstuderen. Lees ook het verhaal van Matisse, Bo en Sophie, van Jules en Kiara en dat van Lexi en Lisa-Marie.

About Author

Joanna Desmet

Lector Marketingcommunicatie en coördinator Onderzoek & Dienstverlening in de bacheloropleiding Communicatiemanagement aan Howest in Kortrijk