fbpx
foto van topsporter en student communicatiemanagement evi milh

Interview met derdejaarsstudent Evi Milh

"Als ik mijn topsport niet had, dan zou ik het heel slecht doen op school"

Portret van derdejaarsstudent communicatiemanagement, Evi Milh, in campus The Penta van Howest

Evi Milh is 20 jaar en woont in Oostende. Ze houdt van de zee en in de zomer kun je haar dagelijks aan haar strandcabine vinden. Ze zit in het derde jaar Communicatiemanagement en combineert haar studie met Tumbling, een discipline binnen het turnen. Ook geeft Evi turnles aan kinderen.

Hoe ben je bij Communicatiemanagement gekomen?

Eerst heb ik een semester Communicatiewetenschappen gedaan aan UGent, maar ik merkte snel dat dit niet mijn ding was. Na twijfel om het jaar uit te doen, heb ik beslist om in februari toch te veranderen. Ik kwam snel bij Howest terecht. Ik had een goed gevoel bij de hogeschool en ook de studiereis naar New York sprak me erg aan. De overstap werd voor mij een succesverhaal omdat de lessen aan Howest leuker en interactiever zijn. In onze hechte klasgroep had ik ook meteen meer vrienden. 

Kun je ons nog meer vertellen over je topsport en wedstrijden?

Ik doe Tumbling, dat is een turnsport waarbij ik op een lange mat salto’s doe en daarbij een mooie landing maak. Doordat ik op hoog niveau sport, mag ik meedoen aan buitenlandse wedstrijden. Onlangs was ik in Rusland voor het Europees Kampioenschap. Zo kon ik even weg zijn uit de sleur, maar ik heb me er wel onveilig gevoeld. Ze doen daar precies alsof Corona niet bestaat. Mondmaskers zijn verplicht, maar niemand draagt er. Zelfs het personeel heeft geen mondmaskers aan. Wij droegen FFP2-maskers om wel beschermd te zijn, maar er was ergens toch schrik omdat je niet ziek wil worden. De kans is groot dat je daar besmet raakt, maar gelukkig is dat niet gebeurd. Het was natuurlijk wel een topervaring, want we behaalden brons in de teamfinale.

foto van topsporter en student communicatiemanagement evi milh

Hoe combineer je Communicatiemanagement met je topsport?

Als ik mijn topsport niet zou hebben, dan zou ik het heel slecht doen op school. Zonder Tumbling zou ik veel vrije tijd hebben en niet gemotiveerd zijn om aan de opdrachten te beginnen. Als ik geen drukke planning zou hebben, blijf ik het uitstellen en nu kan ik dat niet. Ik train bijna elke weekdag twee uur. Door al die trainingen en verplaatsingen blijft er niet veel tijd over. Ik heb dan de stress dat de opdrachten nu moeten gebeuren en dat de deadlines naderen. Ik heb eigenlijk ook een topsportstatuut, waardoor ik kan vragen om deadlines of examens uit te stellen, maar dat heb ik nog maar één keer gebruikt. 

foto van topsporter en student communicatiemanagement evi milh

Wat zijn je plannen voor 2022 wanneer je afgestudeerd bent?

Ik heb geen flauw idee. Ik ga er deze zomer eens over nadenken. De communicatiewereld is heel groot en er zijn veel dingen waarin je nog verder kan specialiseren. Ik blijf sowieso ook trainen. Verder hoop ik gezond te blijven en rustig een terrasje te doen met mijn vrienden. Een leven zonder zorgen, dat hebben alle studenten wel verdiend deze zomer. 

Geschreven door eerstejaars studenten Robby Labens, Maria-Cristina Sântion en Melany Zauters in opdracht van de module Copy & Design binnen de leerlijn Content Creation van de bachelor Communicatiemanagement aan HOWEST – Hogeschool West-Vlaanderen.