fbpx

Must-reads voor (toekomstige) communicatieprofessionals - zomer 2021

Must-reads zomer 2021

Ik ga op reis en ik neem mee… Of het nu een staycation of vacation is, een stapel boeken does the trick! Authentiek leesplezier, kwestie van het Teamsen en Zoomen even links te laten liggen. Een compilatie van must-reads voor (toekomstige) communicatieprofessionals…

In Gap The Mind onderzoekt trendanalyst Herman Konings de impact van mindblowing gebeurtenissen op mens, markt en maatschappij. “Elke crisis betekent een pauze. Deze pause bevat een kans voor transformatie en het begin van iets nieuws.” Een boek over hoe crisissen beschavingsprocessen – denk duurzaamheid, gezondheid, bescherming, urbanisering, individualisering, ID-shift en andere – een turboboost geven. Beluister ook de podcast met Herman Konings!

Is communicatie in tijden van chatbots, AI en blockchain nog steeds een human-to-human business? Google’s Thierry Geerts stelt in Homo Digitalis dat technologie neutraal is. Gaan we als mens bewust en zelfzeker om met die technologie, dan maakt die technologie zelfs tijd vrij voor creativiteit, diepgang,… Digitale technologie: handle with care.

In Zoonotic buigt Carole Lamarque (jeweetwel, van het boek Influencers) zich over een vraagstuk waar menig communicatieprofessional mee zit: hoe zorg je voor een virale exponentiële groei van je product of dienst? Wat is dé formule voor een succesvolle virale businessstrategie? Een boek boordevol inspiratiecases én een luik rond influencermarketing.

Voormalig Howest-gastdocent Korneel Warlop bracht dit voorjaar zijn eerste klepper uit: Het Communicatie DNA. Met tips en tricks voor de communicators van vandaag en morgen. Korneel bundelt zijn eigen hands-on expertise in corporate communicatie met mooie getuigenissen van andere toppers zoals Cybelle-Royce Buyck (AB InBev), Christiaan Prins (Barry Callebaut Group),…

In Beyond Brands schetst Tom Van den Bergh wat de toekomst brengt voor merken. “Merken herdenken zich, dicht bij hun kern. Ze zijn zich bewust van de belofte die ze maken aan ons, als publiek en wereld. Ze laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan.” Een boek over trends lezen en weten waar naartoe met je merk. Want “merken die er morgen nog toe doen, ontwikkel je vandaag”. Met tal van inspirerende cases én heel mooi vormgegeven.

Storytelling, the next level. Dat brengen Tom Rumes en Piet Sonck in Be The Story, een boek over transmedia storytelling. Transwat? Vandaag beleeft de consument verhalen langs verschillende kanalen. Tom en Piet schetsen waarom transmedia storytelling zo nauw verbonden is met moderne technologie en hoe een transmediaal verhaal creëren. Getipt door docente Lieselot Vandamme: “Be The Story is een must-read voor de contentmakers van de toekomst. Het boek leest als een boeiende storytellingrollercoaster over de kunst van het verhalen vertellen vandaag en morgen.” 

Learn from the best met World Press Photo 2021. De World Press Photo-wedstrijd is de norm voor visuele journalistiek. Want beelden zeggen zoveel meer en roepen zoveel meer op dan woorden. “Connecting the world to the stories that matter.”

Wie creatief aan de slag wil met een camera of smartphone, kan zich wagen aan foodfotografie. Eveline Boone van French Beans is gastdocente in de lessen Video en Fotografie en geeft in Food Photos & Styling bruikbare input om zelf mee aan de slag te gaan. Over licht en sluitertijd, over props en de perfecte foodfoto.

En wie zich graag op videomarketing toespitst, neemt Clo Willaert’s nieuwste er best bij: Video Marketing Like A Pro. Een hands-on gids voor iedereen die met video aan de slag wil. Want video is here to stay. Niet in het minst voor wie Gen Z wil bereiken.

Nog een snuifje fictie? Stadsroman en liefdesroman La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer wordt warm aanbevolen door docente Joanna Desmet. “Ik hou van de heerlijk mooie zinnen in dit boek. Het verhaal speelt zich af in Genua – La Superba. Het is me vaker overkomen dat ik zat te schaterlachen of zinnen tot vervelens toe luidop herlas omdat ze zo mooi bedacht zijn. Daarom moet je hem lezen, Pfeijffer, omdat hij verdomd prachtig met taal kan spelen.”  

Alvast een boeiende zomer gewenst!

Team Communicatiemanagement