fbpx

Sollicitatiedag Jobsplash 2022

Mix 120 studenten met een handvol inspirerende sprekers. Voeg een reeks standhouders van kleine en grote bedrijven toe. Besprenkel met een lange lijst vacatures en een stevige dosis enthousiasme (zowel van de professionals als van de studenten). En tadaaa! Je hebt een Jobsplash 2022!

Op vrijdag 21 oktober 2022 verzamelden laatstejaarsstudenten uit 5 opleidingen voor een sollicitatiedag, een zogenaamde jobsplash. De studenten uit de opleidingen bachelor communicatie, graduaat marketing- en communicatiesupport, bachelor journalistiek, bachelor netwerkeconomie en bachelor toerisme kregen er de kans om van professionals te leren tijdens allerhande talks en inspiratiesessies. Centrale thema? De digitale evoluties in het sollicitatielandschap. 

Charlotte Van Beirendonck van Quintessence mocht voor een bomvolle aula de spits afbijten met een plenaire sessie over de kunst van het solliciteren en de zoektocht naar de ideale job.

Gilles Moerman, manager bij Lagom Engineering, en alumnus  Michelle Dutry van Tecjobz HR Group gaven een sessie over online solliciteren en zoomden specifiek in op online gesprekken met Zoom of Teams.

Alumnus Emma Poiré en Sofie Deprez van Rock Recruitment presenteerden de do’s en don’ts bij het  maken van een video CV.

Inge Duytschaever verzorgde een sessie over waardegedreven solliciteren. Over het vinden van  je eigen waarden als sollicitant en het belang ervan tijdens het solliciteren.

Exclusief voor derdejaars Communicatie getuigden 4 alumni van de opleidingen Howest Communicatie en Howest Marketing- en Communicatiesupport over werken in een agency, in-company aan de slag gaan of zelf je eigen zaak opstarten. In het panel? Nic Vermaut van WELL CommunicationsRobin Gevaert van ConXioNIne Detavernier van THEATER ANTIGONEEvy Schacht van Online Marketing Monkey. Studenten leerden bij over verschillen in verloning en extra-legale voordelen, sfeer op de werkvloer, teambuildingsactiviteiten en meer.

Last but not least maakten de studenten kennis met standhouders uit diverse sectoren, waaronder D’M&S, Online Marketing Monkey, DPG Media, Deloitte, Accent Jobs, Aviapartner, Focus WTV, Ridder Marketing, Bright Potentials en Adecco. Dé opportuniteit bij uitstek om een reeks vacatures en stageplaatsen te bekijken. Op naar Jobsplash 2023!

Meer weten over stageplekken, vacatures, jobdagen? Contacteer Dirk Laverge!