fbpx

Kortrijk on a budget

Kortrijk, een van de boeiendste en levendigste studentensteden in Vlaanderen. Gedurende de hele dag kan je je hier rot amuseren. Een lekker ontbijtje bij Julia’s, een ‘Croquette’ in de middag, shoppen in de Lange-Steenstraat of toch liever zwemmen? Ook voor een avondje uit zit je in Kortijk op de juiste plek.

Breakfast at Julia’s

De dag starten met een heerlijk maar vooral goedkoop ontbijt doe je bij Julia’s! Deze koffiebar bevindt zich aan de overkant van het Kortrijkse station. Vroeg in de ochtend zie je het stadsleven van Kortrijk op gang komen, door de gezellige plekjes aan het raam. Ideaal dus voor pendelaars. Je kunt er ook aan takeaway doen om onderweg te genieten van een koffie. Naast de “homemade pastries” staat gezond ontbijt hier centraal. Je hebt keuze uit verschillende bowls met yoghurt, granola en fruit. Het is een rustige plek om wakker te worden en er is ook gratis wifi!

Toch liever langer in je bed blijven liggen? Je kunt er ’s middags ook terecht voor een snelle hap. Julia’s heeft een ruim aanbod salades en gegrilde broodjes. Ook voor vegans zijn er heel wat mogelijkheden.

julia's in kortrijk
kroket in kortrijk

Ring ring? Allo Croquette!

Frituren, hebben we o-ve-ral, maar welke steden hebben allemaal een krokettenbar? Ja, Kortrijk wel! Allo Croquette een lunchbar in hartje centrum met lekkere Bourgondische gerechten om je buikje rond te eten. De menukaart lijkt er eindeloos, van krokketen met garnaal tot creaties met rivierkreeft of truffel. Iedereen lust wel een heerlijk smeuïg en licht kroketje. Aanvallen!

Op een van de rustigste pleintje van Kortrijk vind je Allo Croquette. De lunchbar beschikt ook over een terras wat zalig zonnen is in de zomermaanden. De kroketjes aan zeer democratische prijzen worden steeds met een salade en/of frietje geserveerd.

Kroketjes halen kan momenteel enkel overdag, maar regelmatig organiseren de uitbaters een heuse soirée croquette. Een avond met kleine apertiefkroketten en aangepaste wijnen, deze soirees worden tijdig op de Facebook- en Instagrampagina van de lunchbar aangekondigd. In de gaten houden dus!

Triatlon, maar dan anders!

Kortrijk is een echte shopstad. De Lange Steenstraat en winkelcentrum de K vormen samen een groot netwerk aan winkels waar je uren plezier kan beleven.

Ben je eerder iemand die van plezier en een drankje houdt, dan is bowling De Max ideaal. Naast de 14 bowlingbanen kan je er terecht voor een potje pool en een gezellig drankje. Je kunt er je skills testen op de pub games. Tafelvoetbal, Darts, Air Hockey en Boksbal, ga de strijd maar aan! Wil je zeker zijn dat je jouw middag kan doorbrengen in De Max!? Reserveer dan zeker.

bowling in kortrijk

Voor de ijverige sporters die houden van baantjes zwemmen of eerder een subtropische genieter zijn, kan je een duik nemen in het subtropische Lago zwembad op Kortrijk Weide. Hier beleef je eindeloos veel pret. En ja hoor, we hebben het getest en goedgekeurd! Maar je kan er ook ontspannen in de wellness en heerlijk wegdromen in de warme, tropische sferen van het stoombad, de sauna en de warme lagune. Spetteren in water, roetsjen van de glijbanen of geniet in de wellness, het kan hier iedere dag van de week, 365 dagen in het jaar!

foto vna zwembad in kortrijk

Booze & drinks

Kortrijk is een echte studentenstad en op donderdagavond komen die studenten graag eens buiten om een stapje in de wereld te zetten met hun vrienden.

Vaak vertoeven ze dan in Barsol. Het studentencafé van Kortrijk, gesitueerd buiten het centrum, is zeker de moeite waard! Niet alleen voor de knappe barmannen, maar ook voor een gezellig feestje.

Af en toe zijn er speciale avonden waarop Barsol de deuren van hun kelder opent om een technofeest te organiseren. Er komt dan een lokale techno dj langs om zijn beste plaatjes te draaien en om jouw avond onvergetelijk te maken! Geen fan van heftige techno? Dan kan je op het gelijkvloers genieten van de party vibes. Zeker budgetvriendelijk, want om plezier te maken op muziek heb je niet veel nodig!

Om het plaatje volledig compleet te maken, is er naast Barsol frituur Bossuwé, ideaal voor een late night snack!

bar sol in kortrijk

De late night snacks

Na een dag vol plezier en stevig avondje uitgaan durft de honger wel eens toeslaan. Een late night snack is dan de beste remedie. Al is het maar om de kater van morgenvroeg voor te zijn.   

De kaasballetjes zijn een absolute aanrader. Er is niets beter dan gesmolten kaas in een krokant korstje. Bovendien gaan ze snel naar binnen en ze vullen de maag goed. Voor de niet-kaasliefhebbers zijn chicken nuggets het perfecte alternatief. Opnieuw een knapperig korstje, maar dan rond kip. Bonus: deze minisnacks komen in een handig bakje dat makkelijk mee te nemen is naar je volgende stop.

Eerder zin in een echte klassieker? Een frikandel smaakt altijd. Toch worden de meeste frikandellen verkocht onder het motto frikandel speciaal. De perfecte combinatie van mayonaise, curry, uitjes en vettigheid. Vegan of geen zin in vlees?  De mini loempia’s zitten bomvol groenten. Je mama is nu al trots op je!

Geschreven door eerstejaars studenten Lisa Cappelle, Janne Deprez en Leyton Knockaert in opdracht van de module Copy & Design binnen de leerlijn Content Creation van de bachelor Communicatie aan HOWEST – Hogeschool West-Vlaanderen.