fbpx

Ready 4 the future with Howest

Zoals elke hogeschool bereidt Howest je voor om een bepaalde carrière na te jagen na je studies. Maar deze school boldly goes where no one has gone before. Howest bereidt studenten voor op het volwassen leven met hands-on skills en de juiste attitude. Het totaalplaatje van de klassen, het gebouw, de docenten en de opdrachten ondersteunen de student om het maximum uit zichzelf te halen.

HOOGwest

Als student Communicatie wordt je conditie zwaar op de proef gesteld. De studenten hebben zelfs een bijnaam voor de trappen naar het derde verdiep: de korte pijn (voor de trappen aan de zijkant van het gebouw) of de lange pijn (voor de minder steile trappen die je kan zien als je naar boven kijkt in het gebouw). 

Beide opties zorgen ervoor dat je zeker een groot aantal calorieën verbrandt. De worstenbroodjes, de muffins en andere heerlijke snacks liggen gelukkig te wachten op verdiep -1. Hierdoor kan je zonder schuldgevoel genieten van al dat lekkers. De wandeltocht naar de lessen is een ideale manier om meer spieren te kweken en een betere conditie op te bouwen. 

foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk

HoWIJst

We krijgen les in kleine groepen. Het eerste jaar communicatie bestaat uit minder dan 50 leerlingen. Voor Frans en Engels zijn we dan nog eens in twee verdeeld. Op die manier leren we elkaar goed kennen en voelt iedereen zich op zijn gemak.
Ook bij de docenten voelen we ons comfortabel. We kunnen met eender welke vraag bij hen terecht. Omdat we met zo weinig zijn, worden ze niet overspoeld met vragen. Zo kunnen ze voor elke student alle tijd nemen die ze nodig hebben.
Een deel van de taken zijn groepswerken. Daardoor leren we goed samenwerken met elkaar. Zeker voor creatieve taken is dit bevorderlijk. Elkaar op ideeën brengen zorgt voor nog meer originele concepten.

HOEKwest

Die creativiteit vindt Howest trouwens ook belangrijk. Out of the box denken, iets verzinnen met een hoek af, iets wat niemand verwacht uitvinden, zijn allemaal zaken die hier heel hard worden aangemoedigd. De docenten willen dat we onze eigen draai geven aan wat we uitwerken. Ze willen originaliteit en eigenheid zien.

Vaak kan je heel veel kanten uit bij opdrachten. Ze geven ons veel vrijheid. Dan is het ook het beste om echt tot het uiterste te gaan en onze creativiteit de vrije loop te laten. Niets is hier te gek. Dat is ook nodig als we later in het werkveld campagnes zouden moeten bedenken die een bedrijf op de kaart zetten.

We krijgen hier de zelfzekerheid ideeën te pitchen en uit te werken die we anders misschien als te vooruitstrevend zouden bestempelen. Ze sporen ons aan te durven en onze ideeën door te drijven.

HOORwest

Durf! In de opleiding word je steeds aangespoord om je grenzen te verleggen op alle mogelijke manieren. Om de paar weken krijgen we een gastdocent over de vloer uit het werkveld. Zij leren ons de kneepjes van het werkveld en vaak geven ze dezelfde boodschap: ‘Niet twijfelen, maar doen!’ Wil je graag stage lopen in hun bedrijf, dan kan je vragen naar de mogelijkheden en misschien krijg je een unieke kans aangeboden.

Christel Lacroix, spraakcoach van VRT, heeft ons bijvoorbeeld stemcoaching gegeven om onze uitspraak te verbeteren en een aangename stem te creëren. Daarnaast kregen we een gastcollege van audiocollectief Schik, top podcast makers in België, om onze eigen podcast een succes te maken. Dit waren unieke en onvergetelijke kansen. De podcast Bob van audiocollectief Schik is trouwens zeker een aanrader voor mensen die houden van een goed verhaal en spanning. Daarnaast kan je online podcasts vinden van de eerstejaarsstudenten Communicatie, waarvan enkele een award gewonnen hebben op ‘De Lotties’.

Foto van een enthousiast schreeuwende mond met rode glitter lippenstift

Wat is Communicatie? Communicatie is alles wat je hoort, ziet en zelfs ruikt. We leren wekelijks nieuwe tools kennen die we later in een brede waaier aan jobs kunnen gebruiken, zoals woordvoerder, reclamemaker en nog zoveel meer. Communicatie is een future-proof opleiding waar je veel kan proeven van verschillende jobs en vaardigheden om je eigen toekomst te vormen en te kiezen waarin je later verder wil. 

Geschreven door eerstejaars studenten Steffie De Paepe & Yara Pattyn in opdracht van de module Copy & Design binnen de leerlijn Content Creation van de bachelor Communicatie aan HOWEST – Hogeschool West-Vlaanderen.