fbpx

Als een horecabeest in een kooi

Niet werken, wel studeren tijdens Corona. Leuk is anders en al zeker als je zo’n “horecabeest” bent als ik. Al sinds mijn vijftiende ben ik trouwe medewerker én klant in de horeca. Het voelde voor mij dan ook even aan als verdwaald lopen toen dit plots wegviel voor enkele maanden. Niet dat er veel ruimte was om verdwaald te lopen in mijn kamer tijdens de lockdown, maar goed, je begrijpt mij wel.

Nu ik bezig ben met het vierde jaar van mijn studies in het hoger onderwijs kan ik zeggen dat ik zowel voor, tijdens als na Corona gestudeerd heb. En ik hoef je waarschijnlijk niet echt uit te leggen wat ik nu het leukst vind. Studeren op afstand: goed voor even, maar niet voor het leven. Want studeren, dat gaat voor mij hand in hand met horeca. De stevige studentenfuiven op donderdagavond, de vele gezellige momenten met medestudenten op café of restaurant na de les, het hoort er allemaal bij. Ook de babbeltjes met de medewerkers van de cafetaria maken de dagen op de campus en dus ook het studeren net iets leuker.

Natuurlijk is een lockdown niet altijd negatief. Oké, na vier Coronagolven en bijhorende lockdownmaatregelen heb ik het ook wel gehad. Maar om eerlijk te zijn, kwam de eerste lockdown voor mij wel op het goede moment. Het was voor mij hét moment om een pauze te nemen van mijn drukke horecaleven. I know, het klinkt cliché, maar ik herontdekte mezelf en greep de kans om mijn eigen start-up te starten. Wat ik hieruit heb geleerd? Probeer altijd het beste te maken van de situatie.

“When live gives you lemons, grab some tequila en salt”.

cocktails

Ik heb de heropstart van het nachtleven meegemaakt aan beide kanten van de toog. Mijn conclusie: de knaldrang is groter dan ooit tevoren. Iedereen is dolgelukkig om terug te mogen dansen, schuren en feesten. Ook wij als bartenders genieten ten volle van het feit dat we ons opnieuw mogen laten omringen door gelukkige mensen in een café vol ambiance. Zelf pikte ik dit semester ook heel wat feestjes mee omdat ik uiteraard optimaal wil genieten van mijn laatste maanden als student.

Mijn favoriete plaatsen in Kortrijk om een stapje te zetten? De Gouden Aap en De Geverfde Vogel in het weekend. En De Vagant natuurlijk. Dat zeg ik echt niet enkel omdat ik er zelf werk. Het is er gewoon echt leuk. De gezellige én tegelijk losgelaten sfeer maken deze locatie bijzonder uniek in Kortrijk. Wie zin heeft om uit te gaan tijdens de week passeert best eens langs Den Bross, Barsol of ’t Kanon. Ook de feestjes in “De Zweetkelder” – zoals studenten het daar noemen- zullen jou ongetwijfeld memorabele momenten opleveren tijdens jouw studententijd.

Goed, genoeg gepraat zeker? Zin in een pintje?

Geschreven door Track C student Niels Mouton in opdracht van de module Copy & Design binnen de leerlijn Content Creation van de bachelor Communicatie aan HOWEST – Hogeschool West-Vlaanderen.