fbpx
header afbeelding van podcastreeks van studenten met alumni van de opleiding communicatie aan howest in kortrijk

PODCASTREEKS VAN STUDENTEN MET OUD-STUDENTEN COMMUNICATIE

De communicatiesector loopt vol inspirerende professionals. Met onze eigen podcastreeks Let’s Talk Communicatie  laten we graag die stemmen horen. In Project Storytelling maakten onze eerstejaars voor het eerst een podcast from scratch. Ze interviewden hiervoor alumni over hun job en de opleiding Communicatie aan Howest. Onze newbies leverden stuk voor stuk pareltjes van podcasts. Niet slecht na één semester Communicatie. We selecteerden enkele opvallende uitspraken en tips uit de podcasts. Veel plezier met deze podcastreeks van studenten met oud-studenten. 

Praktijkervaring = dé troef

portret van silje pauwels student communicatie aan Howest

“Ik was de enige van mijn vrienden die in Kortrijk ging studeren, iedereen koos voor Gent. Maar ik heb me dat geen enkel moment beklaagd. Wat ik vooral onthoud is dat het allemaal zeer praktisch was en dat heeft mij geholpen. Niet alleen nu bij PM, maar ook toen ik mijn eigen bedrijf had. Je kan Communicatiewetenschappen studeren aan de universiteit en dan heb je een heel grote theoretische achtergrond. Toen ik Howest verliet, kon ik websites bouwen, met Photoshop werken, ontwerpen, ik kon van alles en nog wat. Echt waardevol. En die praktische ervaring komt nu echt wel van pas. Dus ik kijk er met veel plezier op terug.”

Robbert Meulemeester, Senior Consultant & Trainer PM in een interview met Silje Pauwels.

Luister hier naar de podcast en volg Let’s Talk Communicatiemanagement op je favoriete podcastkanaal!

Een warm nest

“Met de keuze voor Howest Communicatie was ik heel tevreden. Omdat het een klein team is van docenten en studenten. En dat geeft echt een fijn gevoel. Ik was heel blij om in een warm nest terecht te komen. De docenten kennen je bij naam. Ze kennen je kwaliteiten, sterktes en zwaktes. Het is heel fijn om niet als een nummer beschouwd te worden, maar echt als een persoon. Dat is het mooiste dat ik heb onthouden aan Communicatie en ook aan Howest.”

Kjenta Vangampelaere, Journalist bij Focus-WTV in een interview met Steffi de Paepe.

Luister hier naar de podcast.

portret van steffi de paepe student communicatie aan Howest

Onmisbaar voor elke sector

portret van camille cornette student communicatie aanHowest

“Het is een richting waarin je een breed gamma aan tools & lessen aangereikt krijgt. Waar je leert om aan de slag te gaan als marketeer, maar ook leert hoe je de communicatiedienst bij een stad kan versterken. Het is een zeer brede richting waarmee je in elk bedrijf terecht kan. Het is echt een vak dat elke sector nodig heeft. Daarom zou ik het iedereen kunnen aanraden.”

Thibo Treve, Vastgoedmarketeer bij Resida in een interview met Camille Cornette.

Luister hier naar de podcast.

Creativiteit & Durf

“Ik denk dat er twee zaken in het DNA van een goede communicatiemanager moeten zitten. Enerzijds is dat creativiteit. Dat moet een beetje in je zitten, je kan dat niet forceren. Aan de andere kant is het durf. Durf te denken, durf out of the box te gaan. Durf jezelf bij te scholen. Er zijn zoveel tools, plaatsen, platformen, waar je aan gratis content kan geraken om jezelf nieuwe inzichten te geven, uit te dagen. Dat zijn de twee grootste, creativiteit en de durf om ervoor te gaan.”

Julie Reynaert, Marketeer bij Vanden Broele in een interview met Kirsten Vercruysse.

Luister hier naar de podcast.

portret van kirsten vercruysse student communicatie aan Howest

Tips voor (toekomstige) studenten

portret van thibault gelders student communicatie aan Howest

Wat je doet in je opleiding Communicatie kan van pas komen in het werkleven. Kies dus niet zomaar een stageplaats omdat je er snel één moet vinden. Maar denk echt na over wat je later wil doen. Want elke ervaring die je hebt op je cv of LinkedIn zorgt voor een meerwaarde als je afstudeert.”

Marie Eggermont, Product Manager Partner Brands Unilin in een interview met Thibault Gelders.

Luister hier naar de podcast.

portret van Manon Huyghe student communicatie aan Howest

Blijf vooral jezelf. Soms wil je heel hard je best doen en maak je iets waar je achteraf spijt van hebt. Omdat je jezelf te vaak vergelijkt met anderen en hun werk. Het is belangrijk dat je zelf kiest wat jij leuk vindt en je omringt met de personen waarmee jij je goed voelt. Jij komt op de eerste plaats, het is voor jezelf dat je die opleiding doet. Omring je met en luister naar de juiste mensen, doe wat je tof vindt.”

Liesbet Delvoye, Creative Designer @Boa & Illustrator @Studio Bette in een interview met Manon Huyghe.

Luister hier naar de podcast.

👉 Wil jij net zoals Silje Pauwels, Steffi De Paepe, Camille Cornette, Kirsten Vercruysse, Thibault Gelders en Manon Huyghe podcasts maken en Communicatie studeren? Altijd welkom voor een vrijblijvende babbel op de campus op onze Howest-infodagen. De eerstvolgende infodag voor 2022 staat gepland op 7 mei.  

About Author

Lieselot Vandamme

Lector Media & Corporate Communicatie en bachelorproefcoördinator in de bacheloropleiding Communicatiemanagement aan Howest in Kortrijk