fbpx
foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk

The Penta: een vijfhoek aan mogelijkheden

Kan een campus gezellig zijn?

Wij denken het wel. In 2013 kwam Howest met het idee om een nieuwe campus te bouwen. Na lang plannen was het in 2018 eindelijk zover en werd de eerste spade in de grond gestoken. Twee jaar later kon Howest studenten van acht opleidingen ontvangen in de gloednieuwe The Penta. En ja, ook Communicatiemanagement kreeg een thuis in het gebouw.

foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk
foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk

Wat maakt The Penta nu de ideale leeromgeving? Eerst en vooral is The Penta ontworpen als een duurzame en open campus. De nieuwe campus vervult een groot aantal functies. Het gebouw heeft een restaurant, bibliotheek, meeting rooms, studeer- en lesruimtes, docentenlounges en nog zo veel meer. 

De mooi uitgewerkte aula’s en klaslokalen dragen ook bij aan de leerervaring. Soms zou de verwarming een tandje hoger mogen (brrrrr), maar de ambiance tussen studenten en docenten zorgt altijd voor een warme sfeer. 

foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk
foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk
foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk

Natuurlijk ga je niet enkel naar de campus om lessen te volgen. Je komt er ook om je vrienden te ontmoeten. Samen, na de les, kan je gezellig chillen in de vele leuke zithoeken op de campus. Je kan plaatsnemen in de loungezetels, de grote houten trap bij de ingang of op de balkons waar je kan genieten van het mooie uitzicht. Bijpraten doe je natuurlijk met een koffie in de hand. Waar je ook gaat zitten, er is altijd een koffieapparaat in de buurt om je energie te boosten. Wij durven op zonnige dagen ook wel het park en de groene grassen rondom de campus opzoeken.

De campus telt vijf verdiepingen. Door het mooie uitzicht loop je wel het risico op wegdromen tijdens een wat saaiere les. Het is wel altijd puffen om met de trappen boven te komen. De lift wordt voorbehouden voor docenten en studenten die hem nodig hebben. 

foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk
foto van de penta, nieuwe campus van howest hogeschool west-vlaanderen in kortrijk

Een laatste aantrekkelijk pluspunt van deze campus is de ligging. Ver hoef je niet te wandelen om het station of het centrum van Kortrijk te bereiken. In twintig minuten sta je aan het station of bij jouw favoriete winkel. Het traject kan ook in tien minuten afgelegd worden voor wie graag sprint naar de trein.

Deze vijf hoekstenen maken van The Penta een gezellig nest voor alle studenten en docenten. De campus is een groot succes waar vele generaties nog een lange tijd van zullen kunnen genieten. The Penta is dus een echte vijfhoek aan mogelijkheden.

Geschreven door eerstejaars studenten Chloë Boudry en Stanny Labens in opdracht van de module Copy & Design binnen de leerlijn Content Creation van de bachelor Communicatiemanagement aan HOWEST – Hogeschool West-Vlaanderen.