fbpx
eerstejaars studenten communicatiemanagement aan howest in 't straatje in de studentenstad Kortrijk

Kortrijk, een saaie studentenstad?

Wanneer je studeert in het charmante Kortrijk krijg je vaak de vraag: “Huh, Kortrijk? Wat valt er daar nu te beleven?”. Geloof ons, net zoveel als in eender welke andere studentenstad, misschien zelf meer! 

Schrijf Kortrijk dus niet meteen af bij het maken van die belangrijke studiekeuze. De hippe stad barst van de hotspots voor studenten.

Zonnekloppen op Buda Beach of de verlaagde leieboorden

buda beach en de k tower in kortrijk

Zodra de eerste zonnestralen van het jaar tussen de wolken komen piepen, is het tijd om te chillen op Buda Beach, dé place-to-be. Kortrijkse studenten komen hier samen om van de zon en een bak bier te genieten. Te druk op Buda Beach? Iets meer naar het centrum toe is het zalig vertoeven met vrienden aan de verlaagde Leieboorden. 

leieboorden in kortrijk

Fine dining on a budget in Buda Kitchen

eerstejaars studenten communicatiemanagement aan howest in 't straatje in de studentenstad Kortrijk 't straatje

Een student kan een frisse pils zeker appreciëren. We kennen allemaal “Den Overpoort” in Gent wel. Kortrijk heeft een eigen Overpoort namelijk ’t Straatje. Daar vind je voor ieder wat wils en voor elk een pils. Wil je met de “moaten” een gokje wagen en een droge worst eten in Des Arts of dans je liever in Stradivarius? Ontsnap je graag aan de drukte, dan kan je in Den Bras en den Trap terecht. Je boefkicks kan je stillen bij de vele eetmogelijkheden in het straatje.

eerstejaars studenten communicatiemanagement aan howest in 't straatje in de studentenstad Kortrijk 't straatje

De bloemetjes buitenzetten in 't straatje

Goedkoop en gezond eten, moeilijk maar niet onmogelijk. Buda Kitchen biedt de oplossing. Het moderne restaurant is een plek waar alle generaties samenkomen. Je kan er zelfs werken voor school dankzij de gratis wifi en knusse zetels. Elke dag kan je kiezen uit twee dagschotels en een vegetarische optie en dat voor 7,5 euro. Smakelijk! 

Blokken in een winkelcentrum

Het studentenleven draait niet enkel rond chillen met je beste vrienden in ‘t straatje. Soms is het écht wel nodig om die cursus van dat vervelende vak te bekijken. Om het studeren een beetje dragelijker te maken, kan je terecht bij Studio Hakudo. Een ‘silent working space’ middenin winkelcentrum K in Kortrijk. Overtref deze bloklocatie maar! Studio Hakudo is open van maandag tot zaterdag van 8u tot 20u.

Kuieren in de Lange-Steenstraat en de K

Als je er even tussenuit wil, kan je terecht in de Lange-Steenstraat, de grootste winkelstraat van Kortrijk. 

Het is een autovrije zone, ideaal als je op ‘t gemak een ijsje wil eten terwijl je de nieuwste trends in de etalages bekijkt. Aansluitend op de winkelstraat heb je K in Kortrijk, een overdekt winkelcentrum waar je à volonté kan shoppen, eten en drinken. 

de K in Kortrijk

Voor een cafeïne boost moet je bij Julia's zijn

Was die laatste les er te veel aan en is letterlijk alle energie uit je lichaam gezogen? Julia’s to the rescue! 

Vlak bij het station vind je de hipste koffiebar van Kortrijk waar je terecht kan voor de lekkerste koffie, fruitige lemonade-refreshers en gezonde smoothies. Feeling hungry? Je vindt er lekkere bowls en zomerse salades. Bovendien ziet alles er Instagram-worthy uit! 

Tip: Probeer zeker de French vanilla latte macchiato! *chef’s kiss*

Geschreven door eerstejaars studenten Ella Stoepker en Chaïma Lesage in opdracht van de module Copy & Design binnen de leerlijn Content Creation van de bachelor Communicatiemanagement aan HOWEST – Hogeschool West-Vlaanderen.