Over Let's Talk

Let’s Talk is een initiatief georganiseerd door de bacheloropleiding Communicatiemanagement aan Howest.

Professioneel communiceren? Dat is je verhaal op een doeltreffende en creatieve manier vertellen. Spreek je wel een taal die iedereen aanspreekt? Je groeide op in een bepaalde omgeving en tijdperk met een specifiek mediagebruik. Good for you! Maar dring je ook door tot de leefwereld van opgroeiende tieners en CEO’s? Straks word jij brand manager, of community expert, of digital storyteller. Hoe communiceer je dan professioneel met die groepen? Welke strategie hanteer je en hoe vul je de mediamix in?

Dàt en nog veel meer, komt aan bod in de opleiding Communicatiemanagement aan Howest. Aan de hand van case-studies maar ook learning by doing, zet je je eerste stappen in de wereld van doelgroepgerichte communicatie.

Van Newbie naar Expert in 3 jaar tijd

Opleidingsprogramma PDF
communicatiemanagement aan howest professionele bachelor opleiding

NEWBIE – 1e jaar

In het eerste jaar krijg je de basistheorie over communicatie zodat je al vrij snel tot een goed inzicht komt in het vak. Aan de hand van een aantal opdrachten uit het werkveld, toets je de theorie aan de praktijk.

We zetten je talenkennis op scherp, geen feit uit de actualiteit ontgaat je nog en we oefenen jouw creatieve skills.

communicatiemanagement aan howest professionele bachelor opleiding

TALENTED – 2e jaar

In het tweede jaar maak je een eerste keuze. Met Marketingcommunicatie ga je de commerciële kant op en ambieer je een job in de marketing, reclame of verkoop.

In Corporate communicatie leg je je toe op bedrijfscommunicatie met thema’s als PR, imago of corporate social responsibility.

communicatiemanagement aan howest professionele bachelor opleiding

EXPERT – 3e jaar

Wil je je specialiseren in Advertising, Events, Sales, PR & Media of Digital Storytelling? Dat kan! Kies één van de vijf specialisaties en vind je job een in gespecialiseerd agency.

Ga je liever voor allround communication, dat kan ook!

communicatiemanagement howest visie kortrijk professionele bachelor opleiding

Onze specialisaties

Howest professionele bachelor opleiding communicatiemanagement specialisatie afstudeertraject traject allround communication communicatie

Allround Communication

Howest professionele bachelor opleiding communicatiemanagement specialisatie afstudeertraject traject advertising reclame

Advertising

Howest professionele bachelor opleiding communicatiemanagement specialisatie afstudeertraject traject sales verkoop

Sales

Howest professionele bachelor opleiding communicatiemanagement specialisatie afstudeertraject traject public relations pr en media

PR & Media

Howest professionele bachelor opleiding communicatiemanagement specialisatie afstudeertraject traject events evenmanagement

Events

Howest professionele bachelor opleiding communicatiemanagement specialisatie afstudeertraject traject digital storytelling

Digital Storytelling

Track C

1-jarige bachelor in Communicatiemanagement

Bachelordiploma op zak, maar op zoek naar een extra troef om je profiel te boosten? Je hunkert naar een creatief perspectief op het bedrijfsleven? Track C, het verkort traject van de opleiding communicatiemanagement, biedt je de kans om je  in 1 jaar tot communicatiespecialist te ontpoppen.

Je ontwikkelt essentiële communicatiekennis en hands-on creatieve skills voor doeltreffende online én digitale communicatie. Met opdrachten toets je de theorie aan de praktijk. Je bedenkt en realiseert communicatieplannen en marketingstrategieën op maat van de doelgroep. Weapons of choice? Aanstekelijke argumenten, een neus voor trends, en sociale en andere online media.

Als kers op de taart versterk je je cv met een consultancy project voor het communicatiewerkveld. Jouw achtergrondopleiding vormt daarbij een meerwaarde.

Track C stoomt je klaar voor een waaier aan communicatiefuncties: PR-specialist, salesaccount, marketingconsultant, evenmanager, persverantwoordelijke,…

TRACK C opleidingsprogramma PDF
Howest professionele bachelor opleiding in Communicatiemanagement verkort traject in 1-jarige Track C

Voor wie? Je hebt minstens een bachelordiploma bedrijfsmanagement, handelswetenschappen en bedrijfskunde, human resources management,  journalistiek, toerisme- en recreatiemanagement, evenmanagement, office management, hotelmanagement of netwerkeconomie. Andere diploma’s op aanvraag.

Nog méér weten over de opleiding?